Golfnörden

Det är bara att erkänna. Jag som tyckte golf var snudd på det fånigaste som fanns att ägna sig åt för nio år sedan, har blivit en riktig golfnörd.

Här på Kalmar vackra golfbana spelade vi igår, en fantastisk plats med Östersjön som närmsta granne.

Välkommen till golfträsket” minns jag att min gamle arbetskamrat Christer Kustvik, idag är han förresten chefredaktör på Corren, sa till mig när jag berättade då för nio år sedan att jag börjat spela golf. Sönerna gav maken och mig i 60-årspresent en helg på Gränna golfklubb där vi fick ta grönt kort; inträdesbiljetten till sporten. Utan det initiativet hade vi, i alla fall inte jag, nog aldrig kommit igång

Golfträsk är ett så bra ord för det är precis så; man fastnar! Går det bra en runda vill jag genast spela igen för att det gick så bra. Och går det dåligt gäller samma sak, då vill jag ut igen för att revanschera mig.

Så är det socialt, man träffar en massa trevliga människor. Motionen är inte heller att förakta, spel över arton hål innebär cirka en mils promenad. Bland det bästa med och unika för sporten är att alla kan spela med alla, oavsett hur mycket det skiljer i färdighet och kunnande. Säg en annan idrott där det går?!

/Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *