Nora välkomnas till världen

Välkommen till världen lilla vän!

Igår kom hon till världen, Nora, vårt tredje barnbarn.

Ännu en liten person att älska men också att aldrig sluta oroa sig för. Det vet ju alla som har barn och barnbarn, att kärleken till dem går hand i hand med en rädsla för att något ska hända. Det är inte så att jag är en överdrivet ängslig person, snarare tvärtom, Och jag låter inte oron förstöra glädjen jag känner över min fina familj. Men den finns där i mig omedvetet, och tränger sig på så snart den bara får chansen.

Som igår. Henning och Elin hade infunnit sig på förlossningen i Vrinnevi kl nio på morgonen, då Nora skulle komma till världen med ett planerat kejsarsnitt.

När de två andra barnbarnen kom till världen hade jag uttryckligen bett om att inte få veta när de blivande föräldrarna åkte in till BB, bara för att jag skulle slippa oroa mig i onödan.

Men nu passade jag Hjalmar, så det gick ju liksom inte att vara ovetande..

”Runt elva måste det väl vara klart”, tänkte jag där jag gick hemma och väntade på ett samtal eller pling från ett meddelande i mobilens familjetråd.

Men klockan blev elva, den blev halv tolv och den blev tolv. Nu kände jag oron börja krypa på riktigt i kroppen, ”något måste ha hänt, för så här lång tid kan det ju bara inte ta…:”

Så, strax före halv ett kom plinget i mobilen, följt av en bild på lilla Nora som ger upp ett tjut i den nya världen. Allt hade gått bra. LÄTTNAD. Men varför hade jag oroat mig? Det var ju ändå onödigt! Jo därför att det är så mammor, farmödrar och mormödrar gör, också pappor, farfädrar och morfädrar är jag rätt säker på. Kärleken till barn och barnbarn är den starkaste och underbaraste känsla en människa kan ha, men den gör oss också sårbara.

Nora är en stadig liten tjej, vägde 4,1 kilo och är 53 cm lång. Och med kärleksfulla föräldrarna Henning och Elin, omhuldande storebror Hjalmar (det vet han dock inte om att han är ännu,  mamma och Nora kommer hem från BB först i morgon) och alla andra i familjens närhet som redan älskar den nya familjemedlemmen kommer det att gå bra för Nora här i livet, är farmor övertygad om. Välkommen till världen, Nora!

/Lotta

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *