Storfamilj igen

mysigt med smått i huset igen

Nu är vi fem i huset igen, i alla fall för en-två månader framåt.

Henning, Elin och Hjalmar har flyttat in, tillfälligt, i väntan på att nya bostaden ska bli klar. De har köpt ett litet radhus på Ånestadsgatan i Linköping som totalrenoveras, inget var gjort i huset sedan 50-talet så det behövdes verkligen en rejäl make-over. Och en sådan blir det. Och som säkert många av er har egen erfarenhet av så tar ju renoveringar betydligt längre tid än vad man räknar med. Särskilt som de också gör en hel del av jobbet själva, vid sidan av heltidsjobb och allt annat som hänger ihop med att vara småbarnsföräldrar….

Nej, det dröjer nog lite innan Ånestadsgatan är inflyttningsklart

I helgen tömdes så lägenheten på Mörnersgatan med hjälp av bland andra storebröderna som kommit ned från Stockholm. Såklart hade också Dag fått följa med för att träffa farmor och farmor och, förstås, lillkusinen Hjalmar.

Min mammas gamla plättlagg åkte fram igår när småprinsarna skulle äta lunch, och oj, oj vilken succé det blev. Som de åt! Plättstekningen väcker en massa minnen hos mig, och även hos de sedan länge vuxna sönerna. Min mamma stod ofta och stekte plättar till våra pojkar när de var små. Minns särskilt en gång när vi skulle till Sälen och åka skidor ihop med en annan barnfamilj och mormor skickade med en hel brödburk full med plättar som hon lagat till. Jag lovar, vi hade plättar till alla barnen i flera dagar!

Nu är det jag som står och steker plättar till mina barnbarn i mammas väl använda gamla plättlagg, och det känns bara så himla mysigt!

/Lotta

farmors plättar är smaskens

 

att besöka hästarna i stallet är alltid lika kul

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *