En hel del barnbarnshäng


Det är full fart på våren även i Göteborg även om det i helgen när vi var där inte var så värst varmt.

Vi, mormor/farmor och morfar/farfar, hämtade barnbarn på två olika dagis på fredagseftermiddagen, samlade ihop dem och gick till lekparken i Haga. Syskonen Annie och Elis med kusin Majken i mitten åkte i gemensam fart nerför rutschkanan.

Ett annat uppdrag i Göteborg den här gången var att såga sönder ett skåp…. Skåpet skulle ut ur lägenheten där sonen och hans familj bor men det skulle inte gå utan bärselar och flyttfolk. Efter moget (?) övervägande togs sågen fram och skåpet kom ut ur huset i delar.

Tidigare i förra veckan följde jag med Lova till flygvapenmuseet i Linköping. Vi var nästan ensamma där en vanlig vardagseftermiddag och kunde testa ”luftblåset” och köra flygsimulator hur mycket vi ville. Vi kraschade dock mest. Flygvapenmuseet är ett fantastiskt ställe, tycker jag. Den här gången tittade vi också på den nedskjutna DC 3:an som står utställd i bottenvåningen, en fascinerande historia även för en femåring kan jag lova!

När jag lämnade över Lova till hennes familj satt storebror Axel med lilla lillasyster i famnen, i samma kökssoffa som våra barn satt i när de var små. Morfar, som en gång tillverkat soffan, är nog nöjd i dag att soffan får leva vidare även om han knorrade när den skulle målas vit!
/Eia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *