Utflykt till Hasselö

Att ta båten till Hasselö och hyra cyklar för att sedan ta sig ut till öns sydligaste del Sladö, och äta på restaurangen Sjökanten där. Det har vi pratat om att göra i alla år vi sommarbott i Flatvarp (22 vid det här laget…), men först idag blev det av. På en av denna sommars helt otroligt varma dagar, dagar som inte verkar ha någon ände.

Hasselö är en skogig ö och här märks torkan mer än uppe hos oss, en halv timmes motorbåtsresa härifrån. Det knastrar och dammar under fötterna, såväl lövträd som barrträd slokar och ängarna ut mot Sladö ask som är ett naturskyddsområde är bruna och torra.

Vi hyrde tandemcykel för att ta oss ut till lunchen på Sladö. Att cykla tandem var en ny bekantskap för mig som inte var odelat positiv. Skakigt och lite läskigt att inte kunna styra själv, tycker jag. Nästa gång cyklar jag egen cykel!

Hemma sex timmar senare sitter vi här på altanen och ”tomglor” ut över horisonten igen. Ännu en kväll i yttersta havsbandet med tropisk värme (+25 kl 21). Underbart, men samtidigt ändå inte… För hur ska det här sluta???

/Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *