Vilken fest! Vilken mat!

Värdparet!

Ska ni ha stort kalas och vill ha hjälp med maten, kan jag högeligen rekommendera mannen i den vita jackan nedan:

Jari Karlsson, synonymt med Hyrkocken www.hyrkocken.se. Vilken matlagningskonstnär!

Var på sommarens fest i Brokind i helgen när goda vännerna Rickard och Ewa Ström firade 140 år på jordelivet tillsammans. Och som de kan fira!  Hundratalet nära släktingar och vänner bjöds på ett supergeneröst kalas i dagarna två som vi aldrig kommer att glömma.

Alla goda viner förtjänar ett kapitel för sig, men här ska jag koncentrera mig på maten. Och vlken mat!

Från  en minibuss av blygsamt format, levererade kocken Jari Karlsson och hans medhjälpare gastronomi av allra högsta klass.

Lördagskvällens middag inleddes med lätthalstrad salmalax följt av en lika lätthalstrad, och lättrökt, hälleflundra. Mmm, vilken start! Huvudrättens underbart möra och smakrika köttbit visade sig vara ren. Till den serverades ett luftigt rotmos, vilket kanske låter märkligt men det var rent sagolikt gott. Efterrätten bestod av en oemotståndlig mix av syrligt och sött, med bär som huvudingrediens.

Grillbuffén igår gick inte heller av för hackor. Ett pikant inslag i köttutbudet där var helgrillat älgghjärta. Jag vågade mig på en bit, och den smakade ungefär som rökt picknicbog. Inte alls oävet, men jag tror inte jag kommer att äta det igen.

TUSEN TACK Eva och Rickard för årtiondets fest!

/Lotta

 

Matlagningskonstnär

Jari och hans medhjälpare lägger sista handen vid lördagskvällens efterrätt

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *